Vegan Chocolate Tart

ΥλικάΓια τη βάση 
150γρ φουντούκια 
            150γρ καρύδια
300 γρ χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
10 γρ κακάο
80 γρ νερό
1 πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ Σοκολάτας:
750 γρ γάλα καρύδας (σε κονσέρβα ΟΧΙ σε χαρτόκουτο)
625 γρ κουβερτούρα
2-3 κ.σ μέλι
1 κ.σ εκχύλισμα βανίλιας η 2 βανίλιες σε σκόνη)
1 πρέζα αλάτι
για επικάλυψη λίγες φράουλες

Διαδικασία:Σε προθέρμασμενο φούρνο στους 200 στον αέρα βάζουμε όλα τα φουντούκια και τα καρύδια και τα καβουρντιζουμε για 10-20 λεπτά μέχρι να βγάλουν το άρωμα τους όχι να καούν..ο χρόνος εξαρτάται απ' το ποσό φρέσκα είναι τα φουντούκια σας
Για τη βάση : Τοποθετούμε τα φουντούκια στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κακάο και το αλάτι
Τοποθετούμε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι με ελάχιστο νερό- περίπου 80 γρ. Αφήνουμε να βράσουν και μόλις αρχίσει να εξατμίζεται το νερό,αποσύρουμε από τη φωτιά. Λιώνουμε με ραβδομπλέντερ η αν δεν έχετε και με απλό μπλέντερ γίνεται δουλειά απλά σε δύο δόσεις
Αδειάζουμε τους χουρμάδες στα φουντούκια και με το χέρι μας ομογενοποιούμε το μείγμα μας. Το τοποθετούμε σε μια αποσπώμενη φόρμα για κέικ ή όπου αλλού θέλετε εγώ δεν είχα και το έκανα σε απλη φόρμα για κέικ.. Το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 20 λεπτά..
Για τη Μούς: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για τη μους εκτός από το μέλι. Μόλις ζεσταθεί το γάλα, χωρίς να βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. αποσύρουμε απ' τη φωτιά και βάζουμε το μέλι. Αδειάζουμε το περιεχόμενο στο τσέρκι η στη φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για 4 τουλάχιστον ώρες
Πασπαλιζουμε από πάνω με τις φράουλες και λίγη άχνη ζάχαρη!
Έτοιμη και καλή σας όρεξη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις