Μπισκότα Με Βρώμη



  • Συστατικά 
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο καρύδας ή άλλο φυτικό βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, διαλυμένη σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι βρώμης
  • 1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού νιφάδες βρώμης 
  • 1+ 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη καρύδα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή 



Διαδικασία


  • Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο με το μέλι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τη διαλυμένη στο νερό σόδα

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης, την καρύδα και τη ζάχαρη. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο, το μέλι και τη σόδα. Ανακατεύουμε μέχρι να ετοιμάσουμε μια ζύμη η οποία δεν θα γίνει εντελώς λεία. Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 - 20 λεπτά, ώστε να σφίξει λίγο.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με ένα λαδόχαρτο. Μ’ ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και με ένα δεύτερο κουταλάκι «σπρώχνουμε» το μείγμα πάνω στο λαδόχαρτο, αφήνοντας τουλάχιστον 3 εκ. απόσταση μεταξύ τους, γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν στο ψήσιμο.

  • Τα ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πάνω στο λαδόχαρτο και μετά τα μαζεύουμε και τα βάζουμε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται για πολλές εβδομάδες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις