Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και φράουλες!

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και φράουλες

Το ρυζόγαλο περιέχει βιταμίνες, πρωτεΐνη και ασβέστιο. Μπορείτε να φάτε το ρυζόγαλο ζεστό ή κρύο για πρωινό ή για ενδίαμεσο σνακ, και είναι ένα τέλειο συμπλήρωμα της σωματικής δραστηριότητας.
Επιπλέον οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι το ρυζόγαλο μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε.


Ρύζι:

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ή καστανό ρύζι. Το λευκό ρύζι χωνεύεται ευκολότερα αλλά το καστανό ρύζι είναι πιο υγιεινό και περιέχει περισσότερες ίνες.Σε κάθε περίπτωση το ρύζι είναι θαυμάσια πηγή υδατανθράκων και συμβάλλει στην αναπλήρωση του γλυκογόνου, που ελαττώνεται στους μύες μετά την άσκηση.

Κανέλα:

Η κανέλα δίνει ιδιαίτερη γεύση στο ρυζόγαλό σας και έχει πολλές διατροφικές ωφέλειες. Όλοι οι αθλητές πρέπει να προσθέσουν την κανέλα στη διατροφή τους. Συμβάλλει στην καταπολέμηση της φλεγμονής, μειώνει την αρτηριακή πίεση, εξαλείφει τα συμπτώματα της γρίπης, χαμηλώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, καταπολεμά το διαβήτη και έχει αντιοξειδωτική δράση που βοηθάει την πέψη.


Γάλα Καρύδας:

Παράγεται από τη σάρκα του φρούτου και αποτελεί υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος. Είναι κατάλληλο για όσους ακολουθούν αυστηρή χορτοφαγική διατροφή (vegan), αλλά και για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Το γάλα καρύδας, μαζί με το νερό καρύδας είναι ανάμεσα στις πιο υγιεινές τροφές του κόσμου.


Το γάλα καρύδας είναι μια φυσική τροφή που προέρχεται από τη σάρκα της καρύδας και δεν θα πρέπει να συγχέεται με το νερό καρύδας, διότι είναι εντελώς διαφορετικά τρόφιμα, ακόμα κι αν και οι δύο είναι από το ίδιο φρούτο. Το γάλα καρύδας λαμβάνεται από τον πολτό του καρπού και μπορείτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας.
Περιέχει θρεπτικές ουσίες και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, χολίνη και Κ,  ενώ παράλληλα διαθέτει μέταλλα, όπως είναι ο σίδηρος, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το φώσφορο. Είναι πλούσιο σε ποτάσιο και κάλιο που το κάνουν σούπερ θρεπτική επιλογή.
Ανάλογα το πόσο πηχτό είναι τα λιπαρά του κυμαίνονται από 7 έως 22%.
Μειώνει το ρίσκο καρδιακών επεισοδίων
Μειώνει την πίεση
Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες
Καταπολεμά την δράση των ελευθέρων ριζών
Περιέχει τρανς-ζεατίνη που χρησιμοποιείται ενάντια στο Αλτσχάιμερ
Διαθέτει υγιή λίπη και «ενδυναμώνει» το ανοσοποιητικό
Βοηθά στην απώλεια βάρους
Προσφέρει υγιές δέρμα και υγιή μαλλιά 
Παρέχει ηλεκτρολύτες και προλαμβάνει την κούραση!
Περιέχει ελάχιστη ζάχαρη.
Ενισχύει τα οστά
Αν θέλετε να το εντάξετε στη διατροφή σας ή είστε λάτρης της καρύδας, φροντίστε να πίνετε μικρή ποσότητα ή εναλλακτικά το νερό ή το ρόφημα καρύδας, που είναι ουσιαστικά αραιωμένο γάλα με την αντίστοιχη θρεπτική αξία αλλά με 20-25 θερμίδες στα 100ml.
Το νερό καρύδας, περιέχει περισσότερο κάλιο από αυτό που διαθέτει μία μπανάνα μεσαίου μεγέθους.

Συνταγή

Υλικά

½ κούπα ρύζι γλασέ
1 ½ - 2 κούπες νερό
2 κούπες γάλα καρύδας
3-4 κ.γ. stevia ή 2 κ.γ. μέλι (το πόσο γλυκό εξαρτάται και από τα γούστα σας, αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και καστανή ζάχαρη αντί για μέλι ή stevia)
Κανέλα κεϋλάνης και φρέσκες φράουλες για σερβίρισμα


Χρόνος προετοιμασίας: 30 minutes


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βράζουμε το ρύζι με το νερό μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό.  
Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν βράση. Όταν έρθουν σε βρασμό, προσθέτουμε το μέλι ή stevia ανάλογα με την επιλογή μας (εγώ έβαλα stevia). 
Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να χυλώσει και να δέσει το ρυζόγαλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ισομοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια. Οταν κρυώσουν, βάζουμε τα μπολάκια με το ρυζόγαλο στο ψυγείο για 1 ώρα. 
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κανέλα σε σκόνη και φράουλες .

Tip
Πάντα πριν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας στη συνταγή μας, ανακινούμε καλά τη συσκευασία γιατί διαχωρίζονται τα συστατικά.

Καλή σας Απόλαυση!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις