Vegan Chocolate Cake
Vegan Chocolate Cake
Υλικά Συνταγής
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε. Προσοχή! Αφρίζει και χύνεται, γι’αυτό κάντε το πάνω από το μπολ με τα υλικά!
Υλικά Συνταγής
- 1 φλ. ζάχαρη
- 3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1½ κουτ. σούπας ξίδι
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 φλ. νερό
- 1/2 φλ. κακάο
- 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- Για το γλάσο σοκολάτας
- Μια κουβερτούρα 200 γρ
- Βούτυρο 50-60 γρ
Διαδικασία
Για το κέικ χωρίς αυγά, βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια τη βανίλια και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτουμε το νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Δεν παραδουλεύουμε το μείγμα μας.
Βάζετε σε στρογγυλή φόρμα για κέικ το μείγμα και ψήνετε στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς C στην κάτω σχάρα του φούρνου για περίπου 55 λεπτά. Να φουσκώσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα.
Ελέγχετε αν ψήθηκε μπήγοντας ένα μαχαίρι στην καρδιά του κι αυτό να βγαίνει καθαρό και στεγνό. Αφήστε το να σταθεί λίγο στη φόρμα και να σταθεροποιηθεί και μετά το ξεφορμάρετε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου