Μαρμελάδα Με Βανίλιες και Μήλα

Μαρμελάδα Με Βανίλιες και Μήλα 


Ένα από τα αγαπημένα μου φρούτα του φθινοπώρου είναι η βανίλια και το μήλο, σπιτική μαρμελάδα με βανίλιες και μήλα λοιπόν για σήμερα. 
Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για πρωινό πάνω σε ζεστό ψωμάκι ,αλλά και


 μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε πολλές παρασκευές ακόμα στη ζαχαροπλαστική όπως κέικ, πάστα φλώρα και τσίζκεικ γεμιστά μπισκότακια.

Υλικά Συνταγής
1κιλό βανίλιες φρέσκιες
3-4 κόκκινα μήλα
800 γρ ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε είτε stevia είτε καστανή ζάχαρη)
                    1 βανίλια (σε σκόνη)
1/2 λεμόνι (χυμός)


Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα βανίλια με μήλο, τα φρούτα πρέπει να είναι ώριμα, χωρίς χτυπήματα (γερά). Τα πλένουμε καλά. Καθαρίζουμε τα μήλα από την φλούδα και τα κόβουμε σε μπουκιές. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα. Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις βανίλιες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα αφού τις κόψουμε σε κομματάκια.
Περιχύνουμε µε 1+1/2  φλ. νερό , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε (σε χαμηλή φωτιά) από την ώρα που θα πάρει βράση για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φρούτα και να λιώσουν.
Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα µε τη ζάχαρη, να λιώσει. Βράζουμε τη μαρµελάδα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, από την ώρα που θα πάρει βράση για  40 λεπτά με 1 ώρα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό και την σκόνη βανίλιας και αφήνουμε να βράσει για 5-10 λεπτά. 
Γεμίζουμε  αποστειρωμένα βάζα ζεστά µε την καυτή μαρµελάδα μέχρι πάνω πάνω.
Σφραγίζουμε µε τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε στον πάγκο (το καπάκι να ακουμπά στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν καλά. Τα φυλάμε στο ντουλάπι µας. Όταν ανοίξουμε το βάζο µε τη μαρµελάδα, το συντηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις