Παρπαδέλες Με Σάλτσα Μαύρης Τρόυφας

Παρπαδέλες Με Σάλτσα Μαύρης Τρόυφας

Η συνταγή μας είναι μια γρήγορη και ιδίαιτερα γευστική μακαρονάδα με σάλτσα μαύρης  τρούφας και μανιταρίων, ιδανική για μεσημεριανό ή βραδυνο γεύμα για 2.
Ας δούμε όμως αρχικά τι είναι και τι μας προσφέρει η μάυρη τρόυφα πέρα από την υπέροχη γέυση και μυρωδιά στο φαγητό μας.
Η τρούφα, είναι ένα σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού που συμβιώνει και αναπτύσσεται στις ρίζες κάποιων ειδών δένδρων (βελανιδιά, λεύκα, φουντουκιά, ιτιά, οξιά κ.ά.) ή θάμνων. 
Περιέχει μεγάλη ποσότητα και άριστη ποιότητα πρωτεΐνης και αμινοξέων, αρκετές φυτικές ίνες, μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία σε υψηλές συγκεντρώσεις όπως κάλιο, φώσφορο, σίδηρο, ασβέστιο, χαλκό, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, νάτριο, αλλά και βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β12, D).
Πρωτεΐνη: 19-27%
Λιπίδια: 3-7%
Υδατάνθρακες: 4-6%
Νερό: 75-80%
Φυτικές ίνες: 8-15%
Στο σπάνιο αυτό μανιτάρι ,αποδίδονται θεραπευτικές δράσεις κατά των μυϊκών και αρθριτικών πόνων (λόγω του καλίου) και των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης (λόγω του παντοθενικού οξέος).
Η μαύρη τρόυφα τα τελεύταια χρόνια αν και σπάνια έχει γίνει πολύ διαδεδομένη ,την προμηθευόμαστε από καταστήματα ντελικατέσεν συνήθως και από μερικά σουπερμάρκετ.

Συστατικά

250gr της παρπαδέλες
60 γραμμάρια μανιτάρια αποξηραμένα
Λίγο λευκό κρασι (για να βάλουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια να μουλίασουν) 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος (εγώ προτείμησα μια με χαμηλά λιπαρά)
40 γραμμάρια Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο
60 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
20 γραμμάρια μαύρης τρούφας
Αλάτι ,πιπέρι


Εκτέλεση

Αρχικά βάζουμε τα μανιτάρια μας σε ένα μπολ το οποίο γεμίζουμε με λευκό κρασι μέχρι την μέση περίπου για να μαλακώσουν ρα αποξηραμένα μανιτάρια μας και τα αφήνουμε εκεί για περίπου μισή με μια ώρα.
Κάψτε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τον ψιλοκομμένο κρεμμύδι.Προσθέστε το σκόρδο και τα μανιτάρια.Μαγειρέψτε για 4 λεπτά  προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και μαγειρέψτε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα μας.Τέλος προσθέστε την παρμεζάνα και την μάυρη τρούφα και ανακατέψτε πάλι.
Βάλτε τις παπαρδέλες σας να βράσουν για 6 λεπτά περίπου σε μπόλικο νερό που να κρατάνε ακόμη al dente.Σουρώστε τις,ανακατέψτε με σάλτσα για περίπου 1-2 λεπτά.
Σερβίρετε και ρίξτε από πάνω λίγη παρμεζάνα.

Καλή σας απόλαυση 


tip:Η συνταγή βέβαια γίνετε και με το να χρησιμοποιήσετε μανιτάρια φρέσκα αντί για αποξηραμένα 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις